в. 24 часа • 05/04/2024 г. стр. 10

Изпълнителният директор на ОББ Питър Рубен с престижна награда

Френско-българската търговска и индустриална камера го отличи като „Бизнес личност на годината"
Питър Рубен - председател на кънтри тийма на КВС Group в България и главен изпълнителен директор на ОББ, бе отличен с наградата „Бизнес личност на годината", съобщиха от финансовата институция. Това е станало по време на специална церемония за обявяване на победителите в конкурса Innovation Awards 2024. Събитието се организира от френско-българската търговска и индустриална камера и има за цел да привлече вниманието към иновативни решения и значими проекти, реализирани от бизнеса в България, да насърчи и подкрепи лидерите в сферата на иновациите, които са в основата на икономическото развитие и прогрес.
„Приемам тази награда от името на ОББ и целия екип на КВС Group в България. Това е признание за тяхната ангажираност и талант. Особено съм горд, че внедряването на нашия дигитален асистент Кейт от ОББ Мобайл беше един от основните фактори, които убедиха журито. В условията на сложна интеграция ОББ винаги държи нуждите на своите клиенти във фокуса на всичко, което прави. С Кейт ние предлагаме най-доброто, което дигиталните иновации могат да осигурят днес във финансовите услуги и ще има много повече", подчерта Питър Рубен в своето обръщение към журито и организаторите на конкурса.
Това е поредно високо отличие за Питър Рубен след идването му в България през 2021 г. на позицията главен изпълнителен директор на ОББ.
В края на миналата година той бе удостоен с наградата „Банкер на годината 2023" за стабилен растеж на ОББ в период на консолидация. Рубен има и лична награда „Лидер в устойчивото развитие" в конкурса ESG Awards на PwC за 2023 г., а по-рано същата година стана носител на специалната награда за устойчиво банкиране в международния конкурс 2023 SDG Pioneers към Глобалния договор на ООН.
Френско-българската търговска и индустриална камара е организация с нестопанска цел, която обединява над 270 френски, български и международни компании, които имат за цел да насърчават и развиват двустранните икономически и търговски отношения между двете страни.
КВС Груп е един от най-големите инвеститори у нас с над 2,4 млрд. евро преки вложения в банково-финансовия сектор за последните 15 г. Групата предлага цялата гама от финансови продукти и услуги в уникален за страната банково-застрахователен модел. Към края на 2023 г. в управляваните от „КВС Груп България" компании работят около 6000 души, които се грижат за интересите на близо 2,2 милиона клиенти. (24 часа)
***
Питър Рубен председател на кънтри тийма на КВС Group в България и главен изпълнителен директор на ОББ, бе отличен с наградата ..Бизнес личност на годината